Senaste inläggen

Av Mija - 14 oktober 2014 08:30

Jag har bestämt mig för att byta radiokanal som väckarklocka betraktat. Vill inte längre vakna upp med alla hemskheter som förmedlas klockan 06:00. Jag pallar inte att ta in allt elände som håller på att ta kål på mänskligheten och jordklotet.

Hur ska jag förklara för min 11-åring att han kanske inte har så många år kvar på jorden? Att en hemsk och dödlig farsot(ebola) håller på att bli vår tids digerdöd? Hur rustar man sina småbarn inför denna katastrof? Förhoppningsvis kanske det inte hinner bli så mycket allvarligare än det redan är, men säkra kan vi ju verkligen inte vara. Att pusta ut går inte. Än.


Som många vet, men tyvärr desto fler blundar inför, är att vi faktiskt, på riktigt, har en miljökatastrof bara runt hörnet. Det är så många blåögda människor som verkligen inte fattar eller VILL fatta att inom 50 (!) år så är haven döda. Googla och sök vad som då händer.


Vi har IS, som sprider sig som en löpeld. De halshugger folk som andra käkar sin frukost. De knappar in, om inte något görs. Hur förklarar jag för mina barn att det finns grupper i världen som vill utrota andra människor, för att de inte tycker lika? Kommer vi att bli halshuggna här snart? Hur vet vi när och om det kastar sig över vårt land? Hur organiserade är folk egentligen? Det har vi ingen aning om. En lördagmorgon kanske allt är över.


Främligsfientligheten bara växer. Hur har vi någon aning om vad som sker "under jorden", hur välorganiserade dessa personer är? Nix.


Jag kan bli så fruktansvärt provocerad när de man dryftar sina tankar med, utbrister; "att så här har det ju alltid sett ut" Nej, så här illa har det inte sett ut. Det är värre nu. Allt är mer avacerat. Fattar inte folk det??


Jag har jättesvårt att gratulera vänner och bekanta när de berättar att dom är gravida. Jaha, vam ska jag gratulera? Att de ska få barn, javisst, det är jättemysigt! Ska jag gratulera barnet som föds in i den sjukaste av världar? Nej, jag kan bara inte göra det längre. Så hädanefter tänker jag inte säga något. För hur rustar nutidens föräldrar sina barn inför all världens skit, undrar jag? Ska jag gratulera några som gör sina barn en otjänst att leva i rädsla och mörker inför en icke-framtid?


Vi har självmordsbombare, galna världsledare, sjukdomar, krig, miljöhot för att bara nämna något.


Några av mina vänner har t om uttryckt att man får leva av bara fan, vara egoist helt enkelt. Och dessa vänner har egna barn. Deras barn är därför yngre än sina förbilder, som tycker att man ska skita ner så mycket som möjligt. Men tack så mycket...Ni fick leva uti hundrade år, medans vi fick 30-50 år på jorden. Kanske.

ANNONS
Av Mija - 30 september 2014 11:22

Ber om ursäkt, men denna låt med Titiyo är så urbota dålig. Har aldrig hört en sån menlös text.

ANNONS
Av Mija - 20 september 2014 19:05

Den 9 september beställde jag ett mineralpuder på nätet från Stenman trading, och än har den inte dimpt ner i min brevlåda. Antingen har beställningen hamnat på avvägar, men jag har ju fått en bekräftelse från dom (jag har förskottsbetalat, hur kul är det??!) Eller så har någon oärlig idiot på posten snott brevet! I vårt hus råkar vi aldrig få breven i rätt låda. Har haft en miljon räkningar som hamnat hos andra och så vips har det kommit en påminnelse!


Blir så jävla sne när jag betalat 329 spänn som verkar vara bortkastade totalt!

Av Mija - 9 september 2014 18:35

Kastade ett öga på Glamour, evighetssåpan på kanal 7. Tanken slog mig att en swingersklubb framstår som ganska oskyldig i sammanhanget! I Glamour byter de ju partners stup i kvarten, den ena hinner knappt kallna förrän nästa värmer upp igen...Av Mija - 8 september 2014 21:12

Folk som dömer andra, men inte har en aning om de bakomliggande orsakerna kan ta en extra promenad och fundera ett varv till.Av Mija - 8 september 2014 12:59

Har börjat klia i fingrarna igen.

På fb kan man ju fan inte skriva vad man vill. Skriver jag om ett, i mitt tycke, allvarligt ämne, så måste alltid någon/någratala om att jag är en bakåtsträvare, surskalle eller pessimist. Skriver jag glada (barnsliga) saker, så nämner alltid några att man är ytlig. Men ursäkta mig, alla andra gör ju precis samma sak, men då är det så himla intressant, bra eller skojigt. Skillnad på skit och pannkaka, det har jag hela tiden sagt.

Nåja, varför grotta ner sig i vad andra tycker? Jag är jag och jag måste få göra som jag tycker, så länge det inte skadar andra. Men det är för väl att andra slår sig för bröstet och tycker de är bäst. Heja!


Just nu är jag hemma och är tokförkyld, är less på att bli så himla rasslig! Beror tydligen på sköldkörteln, eller kanske diabetesen oxå för den delen.

 Gick i somras med i en förening på nätet som handlar om sköldkörteln, och där blev man varse det mesta som drabbat en. Visste inte att sköldkörteln var orsak tilli mångt och mycket. Nu vet jag. Det förklarar alla jävla symptom och krämpor jag lidit av i alla år, som gjort att mitt humör växlat från glädje till depp och ångest, att jag haft så ont i varje fiber av min kropp och ibland inte orkat göra något. I och för sig käkade jag kolesterolsänkande medicin som gjorde att min kropp skrek av smärta varje dag, sedan fick jag nog och kastade pillerna i soporna och blev bättre. Alltid något.


Senare gick jag även med i en diabetesgrupp på fejan. Till slut var jag mer sjuk än jag någonsin varit, det blev för mycket ämligheter att ta in för min hjärntrötta skalle. Att läsa om diabetes och sköldkörtelproblemen hos alla gruppmedlemmar fick mig att helt krascha, jag orkade bara inte läsa om andras besvär, så jag gick ur två av grupperna, mixade ihop lite magnesium och annat jox och sedan blev det lite bättre.


Det tråkigaste med att vara hemma från jobbet är att inte ha något att äta eller läsa när man ligger i sängen. Är galet sötsugen just nu.


Av Mija - 4 augusti 2014 14:55

Nä, nu får det vara nog på sommarvärme! Orkar inte med det här. Vem fan tycker om att svettas? Allt luktar illa, när folk svettas och en del inte ens ids att tvätta sina ingrodda armhålestinkande kläder utan tar på sig dom dagen efter...HUR TÄNKER MAN DÅ?


Glassarna smölter, vattnet i ens flaska kokar, fläkten i vardagsrummet/jobbet bara vispar runt varm jolmig luft. Ska man behöva slänga ut flera tusen på ett ac-aggregat eller vad då? Bygg husen så de är anpassade för denna extremhetta som faktiskt finns även i Sverigen nuförtiden. Det gnälls på den kalla vintern, men folk verkar glömma att värmen oftast håller till i Oktober numera.


Har funderingar på att flytta till Svanberga. Att pendla med buss till Stockholm är nästan värt det.

Av Mija - 24 april 2014 15:17

Hej!


Jag har sett att några har skrivit kommentarer till mig för ganska länge sedan. Och speciellt en person har skrivit till mig, som jag undrade vart hon tagit vägen. Jag lovar att svara dig snart!


Har bara varit så tungt i livet en stund, så jag har liksom inte tagit tag i saker som jag borde.


Kram alla!

Presentation

Här, där jag skriver vad jag vill.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se